Lediga jobb

Här hittar du information om lediga tjänster på Cullbergbaletten.

Just nu söker vi en verksamhetsledare.


Cullbergbaletten har dansat över hela världen och är ett viktigt inslag i den internationella presentationen av svenskt kulturliv. Genom sina turnéer inom landet når Cullbergbaletten också ut nationellt med samtida dans. Kompaniet samarbetar med en mängd nationella och internationella koreografer och scenkonstnärer som skapar föreställningar för stora scener såväl som för de mindre. Cullbergbalettens verksamhet omfattar också projekt och produktioner för andra platser än de traditionella scenrummen och samverkan med dansutbildningar. Birgit Cullberg grundade Cullbergbaletten 1967 under Riksteaterns huvudmannaskap. Kompaniet har idag 16 dansare från nästan lika många länder. Sedan starten har dansarnas scenpersonligheter och tekniska styrka varit Cullbergbalettens kännetecken. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern. Gabriel Smeets är konstnärlig ledare.


Verksamhetsledare till Cullbergbaletten


Tjänsten
Cullbergbaletten är en del av Riksteatern och ingår i dansavdelningen som producerar och turnerar dans i Sverige och internationellt. Cullbergbaletten är ett eget varumärke som kommuniceras som ett sådant. Kompaniet har en egen stab med konstnärlig, teknisk och administrativ personal. Totalt arbetar cirka 30 personer på Cullbergbaletten. Till det kommer konstnärlig personal som kontrakteras per produktion.

Tillsammans med den konstnärliga ledaren ansvarar du för utvecklingen av Cullbergbalettens verksamhet med repertoarplanering, utveckling av nya målgrupper och ny publik. Du verkar för att Cullbergbergbaletten är en drivande institution i utvecklingen av den samtida dansen såväl nationellt som internationellt och du arbetar för att vidga kompaniets spelområde och kontaktytor.

Du ska underhålla och ha överblick över nya strömningar och trender inom den samtida dansen.

Du är chef över den tekniska och administrativa personalen.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kultur, kombinerad med en ekonomi-och managementutbildning eller som har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt.

Du är en erfaren chef och en omvittnat god ledare där budgetarbete och planering har varit viktiga delar i ditt tidigare chefskap. Tjänsten ställer höga krav på strategiskt och operativt arbete. Du är en kommunikativ och initiativtagande person. 

Du har gedigen och dokumenterad erfarenhet av scenkonst och/eller samtida konst och är väl insatt i hur den svenska strukturen inom kulturvärlden ser ut och fungerar. Har du erfarenhet av arbete med turnerande scenkonstverksamhet är det meriterande. 

Det är en merit om du har erfarenhet av internationell verksamhet och kontakter och att du har varit involverad i marknads- och PR-arbete.

Du skriver och talar engelska obehindrat. Flera språk är meriterande.

Övrigt
Tjänsten som är placerad i Riksteaterns hus i Hallunda söder om Stockholm är en provanställning på sex månader med avsikt att övergå i en tillsvidareanställning. 

Resor ingår i uppdraget.

Vill du veta mer? Kontakta Mia Larsson, danschef, på 08-531 99 307 eller Lars Hallden, personalspecialist på 08-531 99 404.

Eftersom tjänsten ställer höga krav på skriftliga såväl som muntliga kunskaper i engelska vill vi ha din ansökan och meritförteckning på engelska. Intervjuerna kommer helt eller delvis att ske på engelska.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 2016-06-06 till jobb@riksteatern.se

Märk din ansökan ”Verksamhetsledare Cullbergbaletten”.