Jobba här

Här hittar du information om lediga tjänster på Cullbergbaletten.

Just nu söker vi en turnéledare, sista ansökningsdag 18 december, och en vikarierande belysningsmästare, sista ansökningsdag 5 januari.

Välkommen med din ansökan!

Turnéledare Cullbergbaletten

Cullbergbaletten är Sveriges ledande repertoarkompani inom samtida dans. Genom sina turnéer över hela världen bidrar kompaniet till den internationella presentationen av samtida dans och koreografi. Cullbergbaletten arbetar med en rad internationella koreografer och konstnärer. För närvarande har kompaniet 16 dansare från nästan lika många länder och flera gästdansare engageras regelbundet i olika projekt. Sedan starten har de unika kvaliteterna hos varje enskild dansare varit Cullbergbalettens kännetecken. Genom att bjuda in koreografer och regissörer som tydligt är rotade i samtiden bidrar Cullbergbaletten till utvecklingen av scenkonst och dans som konstform. Cullbergbalettens verksamhet omfattar olika projekt och produktioner, inklusive workshops, konferenser, seminarier och föreläsningar. Gabriel Smeets är konstnärlig ledare och Stina Dahlström är verksamhetsledare för kompaniet. Cullbergbaletten grundades 1967 av Birgit Cullberg under Riksteaterns huvudmannaskap.

Vad innebär tjänsten?
Cullbergbaletten söker en turnéledare. Kompaniet är ett samtida danskompani som turnerar extensivt i Sverige och internationellt. Som turnéledare följer du med på kompaniets turnéer och är producentens förlängda arm när kompaniet är på turné. Med dig har du dansare, tekniker och repetitionsledare. Inför turné har du kontakt med gästspelscenen, bokar resor, planerar samt kommunicerar nödvändig information till resten av kompaniet. På turné har du en samordnande roll och tar alla externa kontakter. Du arbetar nära producent, produktionsassistent och marknadsförare. Mellan turnéerna arbetar du från Cullbergbalettens lokaler i Hallunda med planering av turnéer samt stöttar arbetsgruppen med olika aktiviteter, t.ex. publikutveckling.

Vad är viktigt för rollen?
Vi söker dig som har arbetat som projektledare eller produktionsledare inom scenkonstområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom det samtida dans- eller koreografiområdet. Erfarenhet av turné är meriterande, liksom erfarenhet av publikarbete. Avdelningens arbetsspråk är engelska, vilket kräver att du kan formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Du är bra på att samarbeta och att ta egna initiativ. På turné kan mycket hända, så du behöver kunna lösa problem självständigt. Att du är en god och tydlig kommunikatör och anpassar din kommunikation till situation och mottagare samt att du håller ordning och reda är en förutsättning för att arbetet ska rulla på smidigt.

Övrigt
Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Den inleds med en sex månaders provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Tillträde sker i mars 2018. Resor och arbete på kvällar och helger är en del av tjänsten.

För mer information, kontakta:
Stina Dahlström, verksamhetsledare Cullbergbaletten, 08-531 99 125
Kajsa Åsheim, personalspecialist, 08-531 99 205

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern och Södra Teatern är ett dotterbolag. Läs mer på riksteatern.se.

Sök här!

Anställningsform: provanställning
Anställningens omfattning: heltid
Tillträde: mars 2018
Löneform: månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Botkyrka kommun,  Stockholms län
Land: Sverige
Facklig företrädare: Martin Ekman, Teaterförbundet Avd. 15, 08-531 99 483
Publicerat: 2017-12-04
Sista ansökningsdag: 2017-12-18

 

Vikarierande Belysningsmästare

Vad innebär tjänsten?
Som belysningsmästare på Cullbergbaletten är du en del av Cullbergbalettens tekniska och administrativa enhet om cirka tio personer. Du har många kontaktytor, både internt och externt. Tillsammans med det övriga tekniska teamet ansvarar du för Cullbergbalettens tekniska verksamhet. Du rapporterar till teknisk koordinator.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att vid nyproduktion ta fram lösningar som fungerar för framtida gästspel. Du assisterar även ljusdesigners, samarbetar med Riksteaterns ljusavdelning och/eller är ansvarig, alternativt behjälplig vid hyra av extern utrustning. Du bedömer, tillsammans med det övriga tekniska teamet och den tekniske koordinatorn, eventuella framtida gästspelsscener samt deltar i planeringen och färdigställer tekniskt underlag för gästspelsscenerna. På plats vid gästspelscen leder du arbetet med den lokala personalen samt vid behov justerar ljussättningen för den specifika spelplatsen. Vid vissa gästspel är du biträdande scenmästare.

Vad är viktigt för rollen?
Du har erfarenhet av ljustekniskt arbete med scenkonstproduktion eller liknande och har erfarenhet av turnéverksamhet. Då avdelningens arbetsspråk är engelska vill vi att du är bekväm med att använda språket till vardags. Du har goda kunskaper i Grand MA2 och Wysiwyg. Det är önskvärt att du har vana av att arbeta med olika typer av mediaservers och med AutoCad. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom scenkonstområdet dans. Har du erfarenhet av att arbeta internationellt är det en fördel.

Du tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Du arbetar bra med andra människor och utbyter gärna erfarenheter och kunskaper. Vi ser vidare att du är strukturerad och att du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Övrigt
Tjänsten är en heltidstjänst med placering på Riksteatern i Hallunda, utanför Stockholm. Tjänsten är ett vikariat till och med den 21 december 2018, med möjlighet till förlängning. Tillträde den 1 mars 2018. Arbetstiden är oregelbunden och förläggs i samråd med teknisk koordinator och producent vid Cullbergbaletten. Resor ingår i tjänsten då verksamheten är turnerande.

För mer information, kontakta:
Matz Palmklint, teknisk koordinator, tel. 070-631 28 44
Kajsa Åsheim, personalspecialist, tel. 08-531 99 205
Martin Ekman, facklig representant Teaterförbundet Avd. 15, tel. 08-531 99 483
Publicerat: 2017-12-13

Sista ansökningsdag: 2018-01-05

Ansök här!